Cea mai mare trufă albă din lume a fost descoperită în ITALIA. Prețul ar putea depăși un milion de dolari

Facebook
Twitter

Cea mai mare trufă albă din lume, descoperită în Italia, săptămâna trecută, se va vinde probabil cu mai mult de 1 milion de dolari.

Sabatino Truffles, unul dintre cei mai mari furnizori de trufe din lume, a descoperit cea mai mare trufă albă, în centrul Italiei, în această săptămână. Cu o greutate de 1,89 kg, este aproape două ori mai mare față de recordul existent, până la acest moment, în Guinness Book.

Sabatino Truffles a primit deja oferte de 1 milion de dolari pentru cea mai mare trufa alba, din China și Dubai.

trufe

Familia Balestra de Sabatino Truffles va vinde trufa albă la New York, în cadrul unei licitații, săptămâna viitoare, și va dona toată suma încasată pentru o organizație de caritate.

Trufe albe sunt cele mai rare și mai râvnite ingrediente alimentare din lume. Acestea sunt găsite doar prin utilizarea câinilor special antrenați în nordul și centrul Italiei. Perioada de recoltare este în cursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie.

Sabatino Truffles a mai apărut în presa internațională în octombrie 2014, acesta fiind gazda excursiei lui  Oprah Winfrey, excursie organizată în scopul căutării de trufe în Umbria.

Sabatino Truffles, unul dintre cei mai mari furnizori de trufe din lume

Compania deținută de Sabatino Truffles a fost fondată în 1911 de familia Balestra, într-un mic magazin din Montecastrilli, Umbria, Italia. Familia Balestra oferea catering pentru familiile locale prin distribuirea de trufe, măsline, ulei de măsline și sardine.  Aproape un secol mai târziu, la a treia generație a familiei Balestra, Sabatino Truffles a crescut într-o societate agricolă mare, cu vaste terenuri cu trufe albe și trufe negre, laboratoare moderne de producție și de distribuție pe scară largă, cu birouri în New York, Los Angeles, San Francisco și Las Vegas. Unitatea de producție este o sursă foarte importantă pentru furnizarea de trufe proaspete și produse din trufe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE