Ministrul Agriculturii din Federația Rusă, Nikolai Fyodorov, atacă dur produsele Danone și PepsiCo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii din Federația Rusă, Nikolai Fyodorov acuză producătorul de lactate Danone de faptul că furnizează pe pe piață produse lactate cu un conținut redus de lapte, care abundă în aditivi și în ulei de palmier. În fața acestor afirmații, compania franceză Danone a solicitat reprezentantului Rusiei să își retragă declarațiile ”înșelătoare” pentru consumatori și, totodată, insultătoare.

Ministrul Agriculturii din Rusia, Nikolai Fyodorov este primul politician care aduce astfel de acuzații care au avut un impact major în presa internațională. Nikolai Fyodorov a declarat că lactatele comercializate de compania Danone în Rusia, precum și cele ale PepsiCo, conțin un procent foarte mic de lapte și  a acuzat producătorii internaționali că achiziționează lapte ieftin și că adaugă ulei de palmier pentru a produce aceste lactate prin care înșeală populația din Federația Rusă.

În cadrul unei vizite oficiale efectuate în Siberia, Nikolai Fyodorov, a declarat că „în aceste produse, doar cel mult 20% din conținut este lapte adevărat – restul este un lapte procesat cu ulei de palmier și alți aditivi”.

Totodată, ministrul Agriculturii din Federația Rusă, Nikolai Fyodorov, a cerut autorităților să monitorizeze atent activitățile UNIMILK și filialei PepsiCo pentru a preveni companiile străine în „a achiziționa ieftin smântâna din laptele țăranilor săraci care produc laptele rusesc ”.

Reacția Danone la atacul Ministrului agriculturii din Federația Rusă, Nikolai Fyodorov

Până la acest moment, Danone a reacționat la acuzațiile oficialului din Federația Rusă, afirmând că declarațiile ministrului Nikolay Fyodorov trebuie retrase de către acesta întrucât sunt ”profund insultătoare și calomnioase”. PepsiCo nu a oferit nicio reacție.

Reprezentat pe piața rusească prin Unimilk, gigantul Danone afirmă că a plătit Federației Ruse taxe în valoare de miliarde de ruble și asolicitat retragerea informațiilor mincinoase și defăimătoare, declarând că, în cadrul inspecții desfășurate de Rospotrebnadzor (autoritatea rusească în domeniul inspecției alimentare), Danone Rusia a arătat întotdeauna cele mai înalte standarde de calitate și de siguranță alimentară din industrie”.

Conform analiștilor internaționali, declarațiile ministrului Agriculturii din Federația Rusă, au fost puse pe seama embargoului impus de Rusia pentru produsele agroalimentare din UE, SUA sau Australia, fapt ce a generat multiple tensiuni pe piața internă și, totodată, a generat creșterea inflației.

Declarațiile ministrului Nikolay Fyodorov reprezintă dur asupra celor doi giganți: Danone și PepsiCo. Producătorul francez de lactate Danone și-a concentrat în Federația Rusă aproximativ 10% din activele firmei iar toate lactatele comercializate pe piața rusă provin de la producătorii locali. În același timp, reprezentanții PepsiCo au declarat, recent, că pentru producerea produselor comercializate pe piața din Rusia folosesc ingrediente de la producătorii ruși.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE