Federația Rusă a înregistrat creșteri record la importurile produselor agricole din Bosnia și Herțegovina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Rosselkhoznadzor amenință să restricționeze în scurt timp importurile de produse agricole din Bosnia și Herțegovina pe teritoriul Federației Ruse, în cazul în care nu se vor primi explicații privind creșterea volumului de fructe importate.

Autoritatea federală sanitar veterinară din Federația Rusă, Rosselkhoznadzor,  a atenționat asupra faptului că volumul importurilor de produse agricole din Bosnia și Herțegovina în Rusia a crescut de patru ori, iar exportul de mere a înregistrat creșterea record de 100 de ori. Experții din Federația Rusă au îndoieli în ceea ce privește autenticitatea certificatelor fitosanitare ale produselor agricole importate.

Reprezentanții Rosselkhoznadzor au solicitat autorităților din Bosnia și Herțegovina să confirme, în termen de o săptămână autenticitatea certificatelor fitosanitare și să ofere informații privind valoarea produselor agricole care au fost recoltate în 2014.

Dacă solicitările Rosselkhoznadzor nu vor fi îndeplinite, importurile în Federația Rusă din Bosnia și Herțegovina ar putea fi sistate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE