Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va avea întrevederi cu vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu alţi miniştri, dar şi cu reprezentanţi ai comunelor, informează un comunicat dat publicităţii luni de cabinetul său.

În prima zi a vizitei, Dacian Cioloş se va întâlni cu vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Marţi dimineaţă, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală va avea o întrevedere cu ministrul agriculturii, Daniel Constantin.
Tot marţi, comisarul Cioloş va avea o reuniune cu reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România cu care va discuta oportunităţile existente pentru agricultura şi spaţiul rural din România în Politica Agricolă Comună 2014-2020, dar şi paşii de urmat pentru buna implementare a viitorului program de dezvoltare rurală.

De asemenea, în a doua zi a vizitei, comisarul european se va întâlni cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Vizita comisarului Dacian Cioloș vine în contextul în care ministrul Dezvoltării Regionale, social-democratul Liviu Dragnea va controla absorbția fondurilor europene de la Ministerul Agriculturii, condus de conservatorul Daniel Constantin, potrivit unei noi versiuni a Acordului de parteneriat pentru exercițiul financiar 2014-2020, document obținut de HotNews.ro. Conform acestei versiuni a Acorului de parteneriat, în schema propusă de Guvernul României pentru sistemul de absorbție a fondurilor europene 2014-2020, doar trei ministere vor mai avea în subordine autorități de management (AM) pentru programele operaționale: Ministerul Fondurilor Europene (4 AM-uri), Ministerul Dezvoltării Regionale (3 AM-ri) și Ministerul Agriculturii (2 AM-uri). Dacă ținem cont de modul în care au fost împărțite ministerele în coaliția de guvernare, doi miniștri cu autorități de management sunt de la PSD, iar unul de la PC, respectiv Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Potrivit draftului de Acord de parteneriat din ianuarie 2014, obținut HotNews.ro, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice, condus de Liviu Dragnea, rămâne organism intermediar pentru fondurile europene de dezvoltare rurală gestionate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de Daniel Constantin.