Unul dintre principalii importatori de cereale din România vrea să investească în agricultura locală

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Visul fermierilor români de a exporta grâne fără intermediari ar putea deveni realitate, în condițiile în care și clienții vor să elimine marii comercianți de pe traseu.

Declarația a fost făcută de Abdel Rahman Raouf, reprezentant al Ambasadei Egiptului în Romania, ministru plenipotenţial pentru Economie şi Afaceri Comerciale, cu ocazia Târgului Internaţional de Investiţii de la Bucureşti. Oficialul a subliniat că Egiptul este interesat de investiţii în agricultura României şi de posibilitatea producătorilor români de cereale de a exporta direct companiilor egiptene, transmite Agerpres.

Diplomatul a menţionat că Egiptul este un mare importator de grâu din România şi că este interesat de înfiinţarea unor companii mixte cu producătorii români de cereale, care să poată concura marile case internaţionale de comerţ cu cereale.

Traderii care activează în România au intrat în 2013 în vizorul Consiliului Concurenţei, suspectate de constituirea unui cartel. Producătorii români le reproşează preţurile de achiziţie mici şi marjele de profit mari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE