Președintele LAPAR, schimb de replici cu ministrul Agriculturii, la „Fermierul anului 2014”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu a avut un schimb de replici cu ministrul Agriculturi, Daniel Constantin, în timp ce primea de la oficialul MADR diploma de „Fermierul anului 2014”.

Cunoscut drept unul dintre cei mai vocali fermieri, săgețile sale fiind de cele mai multe ori îndreptate împotriva guvernanților, Laurențiu Baciu a primit ieri diploma de „Fermierul anului 2014”, ca recunoaștere a rezultatelor obținute în 2014.  Firma sa, Romagria, care administrează 2.200 de hectare în județul Bacău, a declarat la Direcția Agricolă Județeană o producție de 5.805  kg de grâu la hectar și de 2.200 de kg/ha la rapiță.

Numai că cifrele declarate și pentru care a fost premiat de MADR diferă de cele din declarațiile șefului LAPAR. La finele lunii august, acesta a declarat pentru stiriagricole.ro că a obținut o producție de 2,2 tone de rapiță la hectar, iar „la Direcția Agricolă apare că am 3,8 tone de rapiță la hectar. Există o diferență de 1,6 tone”.

Întrebat de ministrul Agriculturii cum se justifică diferențele dintre declarații și raportări, Baciu a răspuns că acestea au fost cauzate de faptul că el s-a raportat la niște estimări pornind de la starea de vegetație a culturilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE