În România un șomer câștigă aproape cât un agricultor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În ultimul trimestru al anului trecut, veniturile medii lunare ale unui agricultor au fost de 653,58 de lei, în vreme ce un șomer a încasat 564,4 lei.

Astfel, în funcție de statutul ocupațional al capului gospodăriei, cel mai bine se plasează salariații. Venitul mediu lunar, în ultimul trimestru al anului trecut, a fost de 1.164,28 de lei. Veniturile unui agricultor se cifrează la aproape jumătate din această sumă, respectiv 653,58 de lei,  potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În același timp, există diferențe semnificative între veniturile pe care le primește capul gospodăriei din mediul urban față de cel care locuiește la țară. Astfel, în mediul urban, veniturile medii lunare au fost de 1.069 lei, în perioada menționată, în vreme ce în mediul rural acestea s-au ridicat la 737, 9 lei.

În ceea ce privește cheltuielile realizate de capul gospodăriei, acestea s-au cifrat la 1.045 lei, în cazul unui salariat, la 645 lei, în cazul unui agricultor, și la 556 lei, în cazul unui șomer.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE