Avertizare hidrologică. Cod Galben de inundații în mai multe zone din țară

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis o atenționare hidrologică, în care avertizează că în mai multe bazine hidrologice din țară există riscul depășirii cotelor de atenție.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”, se arată în comunicatul remis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.

Astfel, se instituie COD GALBEN începând din data de 11.04.2014 ora 19:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin (judeţele Botoşani şi Iaşi), Bahlui superior şi pe afluenţii săi (judeţul Iaşi), Bârlad superior şi afluenţii săi (judeţele Vaslui şi Iaşi).

„Aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate”, se precizează în documentul citat.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE