Cod Galben de inundații și creșteri de debite peste Cotele de Atenție în șase bazine hidrografice

Facebook
Twitter

Șase bazine hidrografice, respectiv Bega, Timiș, Bârzava, Vedea, Argeș și Prut, din cinci județe sunt vizate de o atenționare Cod Galben de inundații și creșteri de debite cu depășiri ale Cotelor de Atenție, valabilă de duminică de la ora 13,00, până luni, la ora 12,00, potrivit avertizării emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor (INHGA).

Astfel, până luni, la ora 12,00, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore și din cauza propagării viiturilor formate anterior se actualizează atenționarea hidrologică emisă sâmbătă, fiind instituit Cod Galben pe râurile: Bega — sector Făget-Chizătău, Timiș — sector aval s.h. Caransebeș, Bârzava — sector aval s.h. Partoș, (județele Timiș și Caraș-Severin), Valea Câinelui (județul Teleorman), Jijia sectorul Todireni — confluență cu râul Bahlui și afluenții aferenți și cursul superior al râului Prut — sector Oroftiana — acumularea Stânca Costești (județele Botoșani și Iași).

De asemenea, avertizarea Cod Portocaliu emisă duminică în urma propagării viiturilor formate în bazinul superior al râului Neajlov va fi extinsă până luni, la ora 12,00, pe sector aval s.h. Moara din Groapă (județul Giurgiu).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE