Sfaturi practice pentru ca o grădină mică să arate cât mai mare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Unul dintre cele mai importante lucruri de care clienţii trebuie să ţină cont în amenajarea unei grădini restrânse este elementul de spaţialitate. Astfel, urmărirea unei linii clare de amenajare şi folosirea a cât mai puţine culori sunt un punct important de pornire în amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse.

„Grădinile mici au nevoie de mai multă atenţie, iar imaginaţia joacă un rol important în amenajarea acestora. Pentru că, în general, zonele urbane nu permit amenajarea unei grădini somptuoase, este foarte important ca cei care doresc să-şi înfrumuseţeze spaţiul din jurul casei să găsească soluţii utile, astfel putându-şi transforma curtea într-un mic colţ de Rai, ideal pentru a le oferi relaxarea de care au nevoie după o zi de muncă”, ne sfătuiește Mugurel – Horia Rusu, reprezentantul retailerului Hornbach.

De asemenea, pe lângă alegerea unor nuanţe de flori asemănătoare din punct de vedere cromatic, un alt element prin care se poate oferi senzaţia de spaţialitate şi aerisire unei grădini mai mici constă şi în utilizarea unor accesorii simple, ghivecele de flori şi mobilierul de grădină clasic fiind o alegere ideală în acest sens. Mai mult, şi înălţimea este un alt element cheie ce ajută la crearea unei grădini mai spaţioase. În acest sens, trebuie să fie ales un singur punct central pe care să se pună accentul, indiferent dacă acesta este dictat de lungimea unui arbore, arbust sau pom fructifer. Totodată, pentru spaţiile înguste, deosebit de mici, folosirea ghivecelor înalte şi subţiri, în care să fie plantate flori căţărătoare precum sunt clematitele, glicina sau trâmbiţa, va oferi mai multă lumină şi veselie grădinii.

„În general, pentru spaţiile restrânse este recomandată folosirea florilor cu un colorit puternic, însă clienţii trebuie să fie deosebit de atenţi la potrivirea cromatică”, a subliniat reprezentantul companiei.

În ceea ce priveşte cele mai alese plante pentru grădină, românii din zona urbană optează, de cele mai multe ori, pentru speciile mai nepretenţioase, care nu necesită îngrijiri dese şi rezistă cu succes în condiţii de stress, ca frigul sau seceta.

De asemenea, majoritatea românilor aleg să realizeze singuri lucrările de amenajare a grădinilor, doar o mică parte dintre aceştia apelând la ajutorul personalului specializat. Însă, pe termen lung, alegerea unor specialişti pentru amenajarea grădinii se poate dovedi mai avantajoasă din punctual de vedere al raportului preț/calitate/timp.

Sfaturi pentru protecţia şi îngrijirea lemnului

Pentru a asigura o protecție de durată elementelor din lemn folosite pentru amenajarea spaţiilor exterioare, clienţii pot opta pentru grunduri, emailuri, lacuri, dar şi pentru uleiuri speciale.  Mai mult, pentru a oferi un aspect cu adevărat deosebit suprafeţelor din lemn, aceştia pot alege lacuri decorative în diverse nuanţe.

Pentru a obţine rezultate de calitate, este însă foarte important de ştiut că nu doar alegerea produsului potrivit contează, ci şi aplicarea acestuia şi ustensilele folosite.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE