Transavia vrea să-și asigure din surse proprii furajele pentru păsări

Facebook
Twitter

Compania Transavia a înființat două noi ferme vegetale la Ciuguzel, din județul Alba, și la Sâmboleni, în județul Cluj, ca parte a planului de control total al lanţului de producţie, care vizează cultivarea în 2014 a peste 15.000 ha de teren agricol pentru asigurarea în proporție de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor.

Pentru dotarea tehnologică a noilor ferme vegetale,Transavia a investit exclusiv din surse proprii, 5 milioane de euro pentru achiziționarea de mașini agricole John Deere de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultură România. Extinderea diviziei vegetale a depășit bugetul de investiții anunțat pentru acest an, iar în ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro urmând cele mai înalte standarde de performanță în producerea cărnii de pui în România.

“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producție complet integrat de la bob la furculiță, de aceea   am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu”, declară Ioan Popa, directorul general Transavia.

În 2011, Transavia a inaugurat două ferme vegetale la Spring (jud. Alba) şi la Rediu, comuna Aiton (jud. Cluj), ca parte a planului de control total al lanţului de producţie. Prin divizia vegetală se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor. Pentru 2014, ținta este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea în proporție de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum și înființarea de noi culturi agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE