Susținere pentru întreprinderile mici și mijlocii: FNGCIMM devine beneficiar al instrumentelor financiare din perioada 2014-2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a declarat, joi, că a semnat un memorandum, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prin care Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) va putea să devină beneficiar de instrumente financiare din perioada programatică 2014-2020.

‘Am semnat acest document tocmai pentru ca Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri să își poată extinde paleta de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii. De asemenea, pentru ca noi, România, ca economie, să fim competitivi cu celelalte țări cu economie avansată, cred că trebuie să avem toate instrumentele pe care alte economii le pun la dispoziție. În acest sens, eu susțin. După cum știți, ele au trecut, sunt în Parlament, este vorba de Legea investitorului individual, așa numita lege a business angel, precum și de Legea incubatoarelor de afaceri. Acestea sunt instrumente foarte utile pentru o economie performantă, o economie care se vrea din ce în ce mai inovativă’, a spus ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu.

De asemenea, ministrul pentru IMM-uri a subliniat că structura economiei a început să se schimbe în acest an, după numărul mare de firme cu activități tehnice, profesionale și științifice înființate.

‘În acest an, fără să ne dăm seama, structura economiei se schimbă. Numărul doi la firme noi înființate în 2014 sunt cele cu codul CAEN activități tehnice, profesionale și științifice. Anii trecuți, comerțul era pe primul loc, urmat de servicii și construcțiile, la înființarea de noi companii. În acest an, 11% din firmele înființate au activități tehnice, profesionale și științifice. Acest lucru arată că România se aliniază la tendințele globale’, a precizat Florin Jianu.

Conform Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea IMM-urilor, ‘Orizont 2020’, numărul de IMM-uri active la mia de locuitori va fi de 36 comparativ cu 24,06 în 2013. De asemenea, numărul total de angajați în IMM-uri active va ajunge, în 2020, la 3,233 milioane, în creștere cu 23,23% față de finalul anului 2013. Nu în ultimul rând, numărul IMM-urilor active va crește cu 41,23%, până la 670.000, în anul 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE