Cod Galben de ploi, lapoviță și ninsori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Meteorologii au emis două atenționări de Cod Galben de ploi, lapoviță și ninsoare și vânt.

Atenționarea de Cod Galben de ploi, lapoviță și ninsoare intră în vigoare în această seară la ora 18.00. Astfel, în ntervalul 19 noiembrie, ora 18 – 20 noiembrie, ora 06, va ploua în jumătatea de est a ţării, iar în Dobrogea, Bărăgan şi în estul şi sudul Moldovei cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În a doua parte a nopţii, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi zonele deluroase aferente precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare de Cod Galben de ploi, ninsori și intensificări ale vântului, pentru intervalul : 20 noiembrie, ora 06 – 21 noiembrie, ora 12. Vor fi afectate 21 de județe. 

În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE