Alimente ca pe vremea lui Ceaușescu. Ce produse vor primi atestat de rețetă consacrată

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va înmâna azi primele atestate de rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii.

Pe lista produselor pentru care se vor eliberat rețete consacrate se numără și Franzela București, potrivit Rompan. De asemenea, au mai fost depuse dosare pentru atestare pentru pâinea albă cu cartofi, pâinea semialbă cu cartofi, pâinea neagră cu cartofi, pâinea cu secară și împletiții suprapuși.

Pe segmental produselor din carne, s-au depus documente pentru atestarea cabanosului, mușchiului file afumat, jambonului afumat fără os, parizerului, crenvuștilor cu carne de vită, salamului torpedo și a ciolanului presat.

Rețeta consacrată reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2.04.2014), la care operatorii din sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE