6 bănci vor acorda credite garantate beneficiarilor SAPS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

FNGCIMM a semnat convenții de garantare cu șase bănci, pentru garantarea creditelor accesate de către beneficiarii APIA, Campania SAPS 2014, în vederea garantării finanțării capitalului de lucru, pentru desfășurarea activităților curente.

Astfel, agricultorii vor putea accesa credite, beneficiind de garanția FNGCIMM, apelând la una din cele șase bănci partenere: CEC Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, UnicreditȚiriac Bank și Garanti Bank. Prin semnarea noilor convenții, clienții băncilor semnatare pot beneficia de garantarea creditelor de către FNGCIMM, în procent de maxim 80% din valoarea creditului.

Garanția se acordă beneficiarilor prevăzuţi la art.6 din OUG 125/2006, aprobată cu modificările şi completările ulterioare prin Legea 139/2007, la solicitarea băncilor, pe baza dosarului de credit, nefiind nevoie de o documentație suplimentară celei solicitate de bancă.

Pentru a beneficia de garanția FNGCIMM, producătorii agricoli trebuie să se încadreze în categoria IMM-uri, putând fi organizaţi ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale. De asemenea, trebuie să respecte criteriile de eligibilitate ale finanţatorilor, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară, în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene și să  nu beneficieze de garanţii de la alte fonduri de garantare pentru aceeași finanțare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE