Ce condiții impune CEC Bank fermierilor care vor microcredite pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

CEC Bank a lansat Microcreditele pentru agricultură, în baza convenției încheiate cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru derularea sumelor puse la dispoziție din Fondul pentru microcreditare în agricultură.

CEC Bank beneficiază de un plafon în valoare de aproximativ 16,6 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării după utilizarea integrală a acestei sume.

Din fondul pus la dispoziție de MADR, clienții eligibili pot contracta de la CEC Bank următoarele tipuri de finanțări:

  • credite pentru investiții în domeniul agricol, în valoare de maximum 15.000 euro, echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 120 de luni;
  • credite pentru asigurarea contribuției proprii aferente proiectelor de investiții selectate prin PNDR, în valoare de până la 75.000 euro, echivalent lei, pe o perioadă de maximum 120 de luni;
  • credite pentru susținerea realizării producției agricole, în valoare maximă de 25.000 euro, echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 24 de luni.

Avantajul principal al finanțărilor acordate prin Convenția de lucru încheiată între CEC Bank și MADR îl constituie costurile competitive, ce permit clienților eligibili un acces facil la finanțare. În prezent, dobânda este de numai 6,1%, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiză de 0,4%, comisionul de gestiune de 0,04%, aplicabil lunar la soldul curent al creditului, și comisionul de evaluare a garanțiilor.

Creditele sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) în proporție de maximum 80% din valoarea împrumutului, plus alte garanții din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicită contribuție proprie și există posibilitatea obținerii unei perioade de grație.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE