Subventii 2022: noutati despre cererile de plata

Facebook
Twitter

Subventii 2022 – APIA se afla in plina Campanie de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2022. Astfel, in perioada 1 – 22 martie 2022, au fost depuse 215.378 cereri de plata pentru o suprafata de 1.093.251,12 ha.

Completarea Cererilor unice de plata se realizeaza accesand site-ul APIA www.apia.org.ro, respectiv link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat prin butonul Asistenta.

Reamintim fermierilor ca se va completa o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

De asemenea, incepand din acest an fermierii pot semna cererea de plata folosind semnatura electronica.

Citeste si: MADR continua consultarile cu operatorii din agricultura. Care este scopul?

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata si modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificat de inregistrare la ONRC/ certificat de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, catre Centrele judetene si locale ale APIA de care apartin fermierii.

Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, hartile si listele cu UAT-urile eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate pe site-ul Agentiei.

In conformitate cu prevederile OMADR nr.46/25.02.2022 privind aprobarea formularului – tip al cererii unice de plata pentru anul 2022, Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 16 mai 2022.

In Anexa poate fi consultata situatia depunerii cererilor unice de plata pentru Campania 2022, structurata pe fiecare judet, numar de fermieri si suprafata solicitata la plata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE