APIA, noutati despre subventia la animale. Ce decizie au luat autoritatile?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA, prin Centrele Judetene, informeaza ca a demarat platile pentru subventia acordata in sectorul cresterii animalelor, solicitat prin cererile de plata aferente serviciilor prestate in luna ianuarie 2022.

Suma autorizata la plata in valoare de 5.062.305,55 lei se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), pentru un numar de 28 solicitanti care au accesat aceasta forma de ajutor de stat in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si: Independenta energetica a fermelor, un obiectiv al MADR

„Am asigurat finantarea serviciilor prestate in luna ianuarie 2022 pentru inregistrarea si testarea calitatii genetice a raselor de animale, pentru ca este extrem de important sa sprijinim fermierii crescatori de animale pentru a face fata competitivitatii crescute din acest sector. Imbunatatirea continua a randamentului efectivelor de animale este esentiala pentru dezvoltarea afacerilor din sectorul zootehnic”, a afirmat ministrul Adrian CHESNOIU.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE