Independenta energetica a fermelor, un obiectiv al MADR

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, sustine ca MADR lucreaza la un program care are ca scop independenta energetica a fermelor si a companiilor din sectorul alimentar.

Masura va functiona ca un program de sprijin, menit sa asigure beneficiarilor sumele necesare pentru investitii in energia regenerabila.

„Avem solutii si pe termen mediu si lung. Lucram deja la un program de sprijin pentru independenta energetica a fermelor si a companiilor din industria alimentara prin care acordam din Fondul de Modernizare sumele necesare pentru investitii in energie regenerabila”, a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Rural Invest, programul care ofera garantii de 2,5 miliarde de euro fermierilor

El a transmis ca prin plafonarea preturilor la energie electrica si gaze naturale, adoptata vineri de Guvern, se ofera predictibilitate fermierilor si producatorilor din toate sectoarele din agricultura si industria alimentara, „in aceste vremuri tulburi”, acestia fiind ajutati sa mentina productiile la un nivel ridicat.

„Pentru cel putin 1 an de zile, preturile pentru companiile din agricultura si industrie alimentara vor fi plafonate astfel: energie electrica – pret maxim: 1 leu/kWh, cu TVA inclus, gaze naturale – pret maxim: 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus (in cazul clientilor non-casnici al caror consum anual de gaze naturale realizat in anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh.).

Ne asiguram, astfel, ca protejam agricultura si industria alimentara romaneasca pentru a incerca sa temperam cresterea preturilor de consum”, a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE