InfoCons: crenvursti de pui cu 27% carne de pasare in compozitie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit unui studiu InfoCons, carnea de pasare ce se afla in compozitia unor crenvursti de pui pleaca de la valoarea de 27%, insa ajunge si la 94%, in cazul anumitor sortimente.

“In total au fost analizate 30 de produse.

Ca urmare a centralizarii si analizarii informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasare, procentajul de carne de pasare in crenvurstii de pui este cuprins intre 27 si 94% din compozitia produsului”, se mentioneaza in comunicat.

Conform sursei citate, exista produse care au in compozitie si carne de porc, slanina etc.

“Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurstii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasare pentru toate produsele, al doilea ingredient este slanina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse”, sustine InfoCons.

Citeste si: ANSVSA, controale ale operatorilor din industria alimentara. Amenzi de peste 1 milion de lei

In ceea ce priveste aditivii alimentari regasiti in crenvurstii de pui, 96,67% din produse au in compozitie E-uri. Astfel, aditivii alimentari din crenvurstii de pui variaza intre 0 si 10 aditivi.

Dintre aditivii alimentari care se gasesc frecvent in crenvurstii de pui, situatia se prezinta astfel: 100% dintre produsele studiate au avut in componenta nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut in componenta difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).

“Toate produsele studiate, crenvurstii de pui au avut mentionate pe eticheta informatiile nutritionale. Valoarea energetica in crenvurstii de pui este cuprinsa intre 143 kcal si 287 kcal”, se mentioneaza in comunicat.

Conform InfoCons, cantitatea de grasimi in crenvurstii de pui variaza intre 7,6 grame si 25,2 grame, cantitatea acizilor grasi saturati este cuprinsa intre 2 grame si 10,01 grame, iar cantitatea de glucide variaza intre 0 grame si 6,3 grame.

Totodata, cantitatea zaharurilor in crenvurstii de pui este cuprinsa intre 0 grame si 1,8 grame, cantitatea de proteina se situeaza intre 10 grame si 17,5 grame pentru produsele studiate, iar cantitatea de sare variaza intre 1,5 si 3 grame.

“Crenvurstii sunt un produs pe care il cumparam pentru a-l manca dimineata, la serviciu, cand mergem la picnic sau, mai nou, chiar intre dou felii de paine sub denumirea de hot dog.

Speram cu totii ca un astfel de produs este compus doar din carne, aratand si mirosind a carne, cu ceva condimente adaugate si cam atat.

Insa, citind eticheta sau urmarind testele comparative InfoCons, putem vedea ca intr-un astfel de produs se gasesc chiar si 10 E-uri.

Oare mai e loc si de carne? Haideti sa citim eticheta, sa alegem in cunostinta de cauza si sa votam produsele pe care cu adevarat dorim sa le cumparam!”, a afirmat Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE