Solicitare: ministrul Agriculturii sa fie inclus in CSAT. Securitatea alimentara, direct legata de siguranta tarii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii cer partidelor parlamentare sa ajunga la un acord pentru introducerea ministrului Agriculturii in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), se arata intr-un document emis de Asociatia Forta Fermierilor.

In acest moment, conform legii, din CSAT fac parte: Presedintele Romaniei, Primul-ministru al Guvernului Romaniei, precum si ministrul apararii nationale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul industriei si resurselor, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

Citeste si: Incendiu de vegetatie in Prahova. Peste 170 de hectare afectate

“Nu putem discuta de o securitate alimentara eficienta pentru fiecare cetatean roman fara a avea producatori agroalimentari stabili financiari, care sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii, fara a trai in permanenta cu gandul ca maine vor trebuie sa puna lacat pe poarta fermei.

Apararea Tarii inseamna si Apararea Fermierilor. In aceste momente, cand se joaca soarta sectorului agroalimentar romanesc pentru urmatoarele decenii, consideram ca prezenta ministrului Agriculturii in CSAT este necesara. Indiferent de numele acestuia si de partidul din care face parte sau care il sustine…

Ar fi o dovada aratata fermierilor ca succesul agriculturii nationale este o prioritate reala pentru clasa politica romaneasca si nu doar o lozinca electorala”, a spus Vlad Macovei, presedintele Asociatiei Forta Fermierilor, citat in comunicat.

Asociatia adreseaza rugamintea publica Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, sa sprijine acest demers.

Asociatia Forta Fermierilor este o organizatie profesionala legal constituita si care reprezinta interesele tuturor categoriilor de producatori agroalimentari din Romania, indiferent de marime, sector sau regiune.

AFF se lupta pentru drepturile si interesele legitime a 20.000 de membri inscrisi direct sau care fac parte din organizatii afiliate la Asociatia Forta Fermierilor. AFF acorda gratuit membrilor consultanta juridica si pentru accesarea fondurilor europene, precum si suport mediatic si de petitionare pentru toate problemele sesizate de catre membri.

AFF este partener de dialog institutional al autoritatilor publice centrale si locale, pentru atingerea obiectivului membrilor nostri de a pune agricultura in ofensiva.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE