Ministrul Chesnoiu, discutii despre securitatea alimentara, cu oficialii de la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va participa la consiliul de Agricultura si Pescuit de la Bruxelles, unde se va intalni cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultura, unde va aborda subiecte precum practicile comerciale neloiale si securitatea alimentara.

In cadrul Consiliului vor fi dezbatute urmatoarele subiecte:

– posibilitatile de pescuit pentru 2022

Citeste si: Fonduri europene 2022 – bani pentru investitiile in exploatatii agricole

Consiliul va urmari sa ajunga la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale si cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de peste situate in apele Uniunii si apele din afara acesteia, Marea Mediterana si Marea Neagra.

– practicile comerciale neloiale

In cadrul reuniunii, va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lantului de aprovizionare cu alimente.

– planul de urgenta privind securitatea alimentara

Acest punct va urmari aprobarea concluziilor privind planul de urgenta pentru garantarea aprovizionarii cu alimente si a securitatii alimentare in vremuri de criza, care a fost prezentat de Comisie in noiembrie, ca parte a Strategiei „De la ferma la consumator”.

De asemenea, ministrii vor fi informati de catre Presedintie cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului.

Totodata, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit si acvacultura si va incuraja statele membre sa elaboreze o strategie de investitii pe termen lung care sa asigure utilizarea eficienta a fondurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE