AAPR: suficiente piete in tara pentru vanzarea produselor agroalimentare

Facebook
Twitter

In prezent, in Romania exista peste 300 de piete agroalimentare si spatii in care asociatiile de fermieri si membrii cooperativelor agricole isi pot comercializa produsele obtinute in acest sezon.

In functie de solicitari, numarul spatiilor poate fi suplimentat permanent, sustin reprezentantii Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania (AAPR), intr-un document remis Stiri Agricole.

Potrivit sursei citate, in tara functioneaza peste 300 de piete agroalimentare, in care producatorii romani sunt deja prezenti.

Citeste si: Independenta energetica a fermelor, un obiectiv al MADR

„Avand in vedere ca ne aflam la inceput de sezon, cand incep sa apara legumele romanesti, ridichi, ceapa verde, salata etc., administratorii de piete s-au asigurat ca producatorii agricoli pot veni in piete sa-si valorifice produsele din gospodaria proprie la cele mai bune preturi si in cel mai scurt timp, astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa-si valorifice marfa la preturi foarte mici sau sa-si arunce marfa.

Consideram ca este foarte important, atat pentru o viata sanatoasa cat si pentru economia locala, ca producatorul agricol sa-si valorifice marfa in pietele agroalimentare din fiecare municipiu/oras”, a declarat Teodor Ioan Birt, presedintele AAPR.

El a subliniat ca piata agroalimentara reprezinta singurul loc in care producatorul agricol si consumatorul se intalnesc, si asa produsul romanesc ajunge direct pe mesele familiilor din Romania, produse proaspete, gustoase si sanatoase.

Adunarea Generala a Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania s-a reunit recent, iar printre subiectele de interes dezbatute de membri s-au numarat identificarea unor surse de finantare pentru modernizarea pietelor agroalimentare din tara, posibilitatea acordarii unor facilitati cooperativelor agricole sau asociatiilor de producatori, organizarea de evenimente in piete pentru promovarea produsului romanesc, organizarea de intalniri zonale/regionale cu producatorii agricoli si reprezentantii autoritatilor locale etc.

Asociatia Administratorilor de Piete din Romania reuneste 35 de entitati (institutii si societati comerciale) din tara. AAPR este din 2013, membru al Uniunii Mondiale a Pietelor cu Amanuntul si En-gros, asociatie internationala non-profit dedicata promovarii schimbului international de informatii privind pietele en-gros si cu amanuntul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE