Alte produse contaminate cu Salmonella, retrase de la vanzare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Doi mari retaileri din Romania au retras de la vanzare cantitati de pipote si ficatei de pui contaminate cu Salmonella, anunta Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Produsele au fost livrate in reteaua acestor magazine de societatea Copanex SRL.

Astfel, din reteaua Profi s-a initiat retragerea produsului “Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia, Lot: 301021, data de productie: 14.09.2021, iar data de expirare: 14.09.2022.

“Va informam ca s-a initiat retragerea de la comercializare a produsului mentionat mai sus, ca urmare a evidentierii prezentei Salmonella enteritidis. Se recomanda persoanelor care au achizitionat produsul din lotul mentionat mai sus sa nu il consume, ci sa il distruga sau sa il aduca inapoi in oricare magazin Profi. Contravaloarea va fi restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal”, se arata in anunt.

Citeste si: Ministrul agriculturii vorbeste despre subventia pentru tona de grau procesata

Produsele au ajuns in zeci de magazine din 21 de judete si Bucuresti.

De asemenea, din reteaua Penny s-a initiat retragerea tuturor loturilor de produse “Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia,
EAN: 7896589533311, ca urmare a evidentierii prezentei Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate. Produsele au fost livrate de aceeasi societate – Copanex SRL.

Un alt anunt de pe site-ul ANSVSA mentioneaza ca din reteaua Penny s-a decis retragerea unui lot de produse de “Ficat de pui. Produs congelat. 1000g.”, origine Polonia, livrate tot de Polonia, din cauza contaminarii cu Salmonella enteritidis.

Datele de indentificare sunt: Lot: 021121, data de productie: 17.08.2021, data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731.

Persoanele care au achizitionat produsul din lotul mentionat mai sus sunt sfatuite sa nu il consume, ci sa il distruga sau sa il aduca inapoi in oricare magazin Penny, contravaloarea fiind restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

Pe de alta parte, compania Froneri anunta retragerea de pe piata a anumitor loturi de inghetata comercializate prin reteaua Auchan, ca urmare
a informarii primite de la unul din furnizorii sai. Motivul retragerii este legat de prezenta accidentala a oxidului de etilena, peste limitele permise
de reglementarile in vigoare, in compozitia ingredientelor din compozitia produselor. Loturile cu probleme sunt postate pe site-ul ANSVSA.

Persoanele care au achizitionat aceste produse au posibilitatea sa le returneze la Serviciul Clienti din magazinul Auchan de unde le-au cumparat si vor primi inapoi contravaloarea lor, prin prezentarea bonului fiscal, pana la data de 02.01.2022.

Numai in ultima luna, pe site-ul ANSVSA au fost postate 16 anunturi referitoare la retragerea de la comercializare a unor produse alimentare din cauza contaminarii cu bacterii precum Salmonella Enteritidis, sau Listeria monocytogenes, ori ca urmare a prezentei oxidului de etilena.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE