Targ cu produse traditionale, organizat in Sibiu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un targ cu produse traditionale proaspete va fi organizat in Sibiu, duminica, 5 decembrie, in curtea Bisericii Ortodoxe Turnisor.  

Evenimentul are rolul de a le oferi locuitorilor alternative la magazinele binecunoscute din zona.

Conceptul, sub forma unui bazar, a fost creat de Biserica Ortodoxa Turnisor, prin Asociatia Filantropia Turnisor 1, in colaborare cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

Citeste si: Egiptul, achizitie record de grau din Romania

“Aceasta initiativa, la prima editie, vine ca o alternativa la magazinele cunoscute si ofera posibilitatea locuitorilor din Cartierul Turnisor – Municipiul Sibiu sa achizitioneze produse traditionale proaspete de la producatori din judetul Sibiu, si va continua, fiind organizata in prima duminica a fiecarei luni”, precizeaza organizatorii.

In randul producatorilor se vor regasi si studenti ai Facultatii de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, din cadrul ULBS, care sunt fermieri activi.

“Este un concept nou, prin care ne-am gandit sa profitam de deschiderea pe care o au preotii parohi din cartierele Sibiului pentru proiecte in interesul comunitatilor, de a fi parteneri la initiative de interes si utilitate publica locala. Ne dorim sa promovam produsele romanesti si sa ajutam producatorii sa fie cat mai aproape de consumatori”, a spus Ionut Diaconeasa, consultant agricol.

Potrivit acestuia, un astfel de proiect ar putea fi implementat si in alte cartiere din municipiul Sibiu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE