Targ cu produse traditionale, la sediul MADR. Cine va participa?

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii gazduieste un Targ de Florii, cu produse traditionale, in perioada 14-17 aprilie, la care vor fi prezenti 28 de mici intreprinzatori, membri ai Asociatiei “Produs de Cluj”.

Astfel, din 14 aprilie, intre orele 8:00-18:00, producatori de preparate alimentare care pastreaza traditia locala si mesteri artizani vor expune publicului sortimente de produse traditionale obtinute dupa retete proprii si obiecte realizate manual.

Printre produsele romanesti care se vor regasi la Targul de Florii din acest an se numara gemuri, dulceturi, compoturi, siropuri din fructe, zacusca, uleiuri presate la rece, turta dulce, ciocolata, paine si prajituri de casa, branzeturi, produse din carne, bauturi spirtoase si vinuri.

Citeste si: Incep controalele tematice de Paste. Si producatorii agroalimentari sunt vizati

Nu vor lipsi costumele populare din zona Ardealului, cojoacele si curelele din piele, produsele cosmetice bio si cele din lavanda, articolele sculptate in lemn, precum si ouale incondeiate.

Evenimentul de la MADR va reuni, pe langa partenerii clujeni ai Asociatiei, mici intreprinzatori din alte judete, invitati speciali, care vor expune, de asemenea, produse realizate manual.

Intre expozanti se va afla, in premiera, si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, iar la standul acesteia vor fi prezentate spre vanzare produse provenite din fermele si statiunile sale.

Statiunea Viticola Apoldia Maior va expune spre vanzare vinurile albe Docentus, Eruditus si Traminer Roz, precum si vin Bag in box servit la pahar, Ferma Cojocna va fi prezenta cu ulei presat la rece, iar din serele Universitatii vor fi aduse rosii cherry.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE