Targ de Craciun cu produse traditionale in curtea Ministerului Agriculturii

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii organizeaza targul “Produse romanesti de Craciun in Bucuresti”, care va include produse traditionale, specifice sarbatorii.

Potrivit unui comunicat al ministerului, targul este organizat cu sprijinul Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, in curtea MADR.

Astfel, bucurestenii se vor putea bucura in cele patru zile de o bogata varietate de mancare gatita specifica sarbatorilor de iarna, care satisface toate gusturile: carnati de porc la gratar, sarmale din carne si sarmale de post.

Citeste si: Inca o tara mentine TVA zero la alimente. Motivul deciziei

„Printre produsele romanesti cu care se vor delecta vizitatorii la targul de Craciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale tarii, atestate ca produse traditionale de catre MADR: slanina afumata, carnati de porc, caltabos, jumari, carnati si toba de casa, lebar, jambon si muschi de porc afumate, lactate si branzeturi, produse din peste, cozonac, prajituri si bauturi spirtoase.

Din arealul zonei montane va fi prezenta la targ o gama larga de branzeturi, dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, zacusca”, informeaza ministerul.

De asemenea, producatorii agricoli vor comercializa ulei de floarea-soarelui presat la rece, diverse sortimente de miere si produse ale stupului, fructe si legume de sezon, precum si diverse produse obtinute din lavanda, provenite din fermele proprii.

Cei interesati vor avea posibilitatea de a achizitiona produse agroalimentare romanesti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Scrumbie de Dunare afumata (Indicatie Geografica Protejata), Salata cu icre de stiuca de Tulcea (Indicatie Geografica Protejata), Salata traditionala cu icre de crap (Specialitate Traditionala Garantata). De asemenea, de la targ nu va lipsi binecunoscuta placinta dobrogeana, produs ce se afla in curs de dobandire a protectiei europene ca Indicatie Geografica Protejata.

Buna dispozitie va fi asigurata de artisti de la Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, care vor crea o atmosfera magica de Craciun interpretand cele mai frumoase colinde.

Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub denumirea „Produs romanesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”

Targul dedicat sarbatorilor de iarna va fi deschis de vineri pana luni, intre orele 9:00-19:00, si face campania de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub denumirea „Produs romanesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE