produse traditionale - restaurant

Cum deschizi un restaurant cu produse traditionale. Sfaturi utile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna.

Cererea mare pentru astfel de produse, dar si dorinta crescanda a romanilor de a consuma produse provenite din surse verificabile, sunt doar cateva dintre motivele pentru care o astfel de afacere poate fi incununata de succes.

Bineinteles, pentru a reusi, este necesara o planificare temeinica, in care sa se tina cont atat de aspecte ce tin de bugetul disponibil, aprovizionare, cat si de promovarea afacerii. Totusi, cu perseverenta, inspiratie si un dram de noroc, poti reusi sa transformi un astfel de local intr-o afacere de succes, care sa reprezinte principala ta sursa de venit.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre principalele lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand planifici deschiderea unui restaurant cu produse traditionale, pentru un start bun.

Alegerea spatiului

Alegerea locului in care noul tau restaurant va functiona determina in mod direct succesul afacerii tale. De aceea, este important sa cercetezi zona in care doresti sa-ti infiintezi unitatea si sa gasesti o locatie cu un vad comercial foarte bun, cu o compartimentare propice, care sa-ti permita amenajarea zonelor de servire a mesei, a bucatariei si a spatiului destinat personalului, dar si a unor facilitati, precum o parcare suficient de mare pentru toti clientii care te vor vizita.

Totusi, pentru ca este vorba despre un restaurant traditional, este recomandat ca spatiul sa nu fie unul foarte mare, astfel incat intregul loc sa para cat mai primitor.

Stabilirea meniului

Cel mai important lucru, atunci cand vine vorba despre un restaurant, este meniul ales. Un preparat cu adevarat reusit poate reprezenta o adevarata carte de vizita pentru localul tau, care iti va atrage numeroase recenzii pozitive si iti va aduce tot mai multi clienti. De aceea, pentru inceput, este indicat sa nu alegi un meniu foarte variat, pentru ca, in acest stadiu, resursele nu iti vor permite sa realizezi foarte multe preparate fara a sacrifica din calitate.

De aceea, este indicat sa alegi doar cateva preparate vedeta, pentru care ai posibilitatea de a le realiza la cele mai inalte standarde, si care te vor ajuta si la promovare afacerii. Tot in acest punct ar fi indicat sa te gandesti si la preturi si la modalitatile de plata acceptate. Pe langa plata cash sau cu cardul, exista multe alte modalitati de plata, preferate de clienti. Printre acestea se numara tichete de masa, bonuri cadou sau chiar cardurile de vacanta, in cazul in care doresti sa-ti infiintezi restaurantul in cadrul unei unitati de cazare. Poti consulta chiar aici o lista restaurante care accepta card de vacanta.

 Aprovizionarea

Cu toate ca, pentru orice restaurant, aprovizionarea reprezinta un aspect important, cand vine vorba despre un local care comercializeaza preparate traditionale, lucrurile se complica putin. Pentru ca toti clientii care te vor vizita vor fi manati, in primul rand, de ideea unor preparate bio, este necesar sa fii foarte atent la sursele din care iti vei procura materiile prime.

Chiar si daca ai posibilitatea de a asigura anumite alimente din surse proprii, pentru a acoperi consumul, este necesar sa-ti asiguri si alte surse de aprovizionare, astfel incat sa-ti intampini mereu oaspetii cu preparate proaspete si delicioase. Asigura-te ca te aprovizionezi de la producatori locali, cu atestat, cu o calitate garantata.

Deschiderea unui restaurant cu produse traditionale este o metoda excelenta de a repune in prim plan preparate consacrate din traditia noastra, dar si de a obtine un profit multumitor prin acest demers.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE