Tot mai multi traderi de produse agricole isi extind prezenta in Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Din ce in ce mai multi traderi de produse agricole au decis sa-si extinda prezenta in Romania. Tara noastra este unul dintre principalele hub-uri de cereale din Europa, noteaza Bloomberg.

The Andersons, Inc. intentioneaza sa deschida un birou local pentru a tranzactiona cereale si seminte oleaginoase.

Traderul a inceput sa faca angajari pe plan local, conform unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Decizia vine in urma implementarii unui plan de extindere pe plan global al Andersons, unul din cei mai mari traderi de produse agricole din SUA.

Compania si-a infiintat anul trecut un birou de tranzactionare in Elvetia si a angajat cativa fosti traderi de la Ameropa.

Citeste si: Politica Agricola Comuna (PAC): Romania va primi 14,9 miliarde de euro

Si celebrul trader Louis Dreyfus Co. (LDC) demareaza operatiunile in Romania, infiintand o societate numita LDC Balkans si condusa de ucraineanul Eugeny Didchenko, sustin sursele.

Louis Dreyfus a initiat tranzactii in Romania si transbordeaza cereale din Ucraina prin Romania, adauga sursele.

Compania a infiintat anul acesta o entitate juridica in Romania, a confirmat un purtator de cuvant pentru Bloomberg, fara a face alte declaratii.

Un purtator de cuvant al Andersons nu a raspuns solicitarilor de a comenta.

Romania este unul din cei mai mari expeditori de cereale din UE, cu volume ridicate de porumb, grau si seminte oleaginoase.

Prin porturile sale au trecut cantitati importante de cereale anul acesta, dupa ce Ucraina a fost fortata sa exporte o parte din produsele agricole prin tara vecina, dupa invadarea de catre Rusia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE