Targ de produse traditionale, organizat de MADR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incepand cu ziua de vineri, 25 februarie si pana marti, 1 martie 2022, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui, in curtea institutiei, un Targ de Martisor, cu acces liber pentru toti cei interesati.

Astfel, in curtea MADR, va avea loc o expozitie cu vanzare de flori, martisoare si produse agroalimentare romanesti, eveniment ce constituie un bun prilej pentru vizitatori sa redescopere gustul si savoarea preparatelor autohtone.

Spre deosebire de targurile organizate pana acum in curtea MADR, de data aceasta, vizitatorii vor putea gasi pe langa produse agroalimentare, flori si martisoare artizanale cu motive traditionale din satul romanesc.

Citeste si: Pretul rapitei s-a marit cu aproape 50%. Iata toate produsele agricole care s-au scumpit

Astfel, reprezentantii Asociatiei „Moara de hartie” vor expune martisoare literare din hartie reciclata, denumite „cartisoare”, precum si brose de ceramica.

Fondata in 2009, Asociatia are scopul de a realiza o sinergie intre oameni, mestesuguri si arta, prin experienta directa, educatie, formare si realizarea de obiecte manufacturate in spirit mestesugaresc.

Cei care sunt in cautare de martisoare handmade se pot opri la standul Asociatiei Down Plus Bucuresti, unde le vor putea gasi confectionate chiar de membrii asociatiei.

Infiintata in anul 2014, aceasta isi propune sa sprijine persoanele ce sufera de sindromul Langdon-Down, prin implicarea acestora in diverse activitati sociale si culturale.

Asociatia Producatorilor de Flori Muntenia, infiintata in 2019, in care se regasesc peste 500 de producatori agricoli de flori care cultiva flori de la stadiul de bulbi, rasad sau seminte, pana la comercializarea directa, se va afla pentru prima data la un targ organizat de MADR.

Vizitatorii isi vor putea procura si legume de sezon, precum si produse traditionale.

Telemea de Ibanesti – singurul produs recunoscut de Comisia Europeana ca Denumire de Origine Protejata si cunoscuta Placinta dobrogeana, produs ce se afla in curs de dobandire a protectiei europene ca Indicatie Geografica Protejata.

„Martisorul este o sarbatoare traditionala romaneasca ce marcheaza inceputul primaverii si este de datoria noastra, a tuturor, sa ducem mai departe traditiile prin organizarea unor astfel de targuri tematice.

Asa cum am promis, incepand cu venirea primaverii, la fiecare sfarsit de saptamana, in curtea MADR vor fi organizate piete volante pentru producatorii romani.

Sunt un sustinator al satului romanesc si al produselor noastre autentice, ii indemn pe toti romanii sa aleaga produsele obtinute pe plan local pentru a sprijini fermierii si productia romaneasca ”, a declarat ministrul CHESNOIU.

De asemenea, la Targul de Martisor vor fi aduse din diferite regiuni ale tarii, produse atestate traditional precum branza, smantana, cascaval, telemea, branza de burduf, cas, carnati de porc, preparate din carne,  prajituri, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe si bauturi spirtoase.

Din arealul zonei montane, din judetele Suceava, Alba, Cluj, se vor regasi branzeturi, dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, zacusca, precum si diverse sortimente de miere si produse ale stupului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE