Targ important de produse traditionale, intre 1 si 3 decembrie

Facebook
Twitter

Targul „Poftim din Romania”, eveniment de produse traditionale, isi deschide portile la 1 decembrie, in Parcul Tudor Arghezi din Capitala, anunta Ministerul Agriculturii.

Potrivit MADR, peste 30 de producatori vor fi prezenti cu produse traditionale romanesti, cum ar fi: branzeturi, produse din carne, fructe si legume proaspete, produse de patiserie si conserve, insa atractiile evenimentului vor fi preparatele calde, gatite la fata locului dupa retete stravechi: sarmale, ciolan cu fasole, pastrama, bulz si deserturi delicioase.

De asemenea, bucurestenii vor avea ocazia sa achizitioneze produse lucrate manual de mesteri populari, dar si produse cosmetice din lavanda.

Citeste si: Ministrul Agriculturii, decizie pentru folosirea produselor de tratare a semintelor de porumb si floarea-soarelui

Pe durata celor trei zile, organizatorii au pregatit surprize muzicale traditionale pentru a pastra spiritul autentic al sarbatorilor populare romanesti.

„De Ziua Nationala, cumparam romaneste tot ce e gustos, autentic, facut cu dragoste de cei peste 30 de producatori locali care vor fi prezenti la Targul „Poftim, din Romania!”, organizat de Primaria Sectorului 4 si Cooperativa Agricola Caprirom Sud Muntenia, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Va astept, in numar cat mai mare, in Parcul Tudor Arghezi, din Bucuresti, in perioada 1 – 3 decembrie! De ziua noastra, a tuturor romanilor, cumparam cu dragoste din Romania, cu drag de producatorii nostri care stiu sa pastreze traditiile si, in acelasi timp, sa investeasca in ferme si fabrici moderne pentru a mentine locurile de munca si a ne oferi hrana sanatoasa si gustoasa!”, a transmis vineri ministrul Agriculturii, Florin Barbu, intr-o postare pe Facebook.

Indemnul „Poftim, din Romania!” face parte din strategia MADR de a colabora cu autoritatile locale pentru punerea la dispozitia producatorilor, gratuit, spatii pentru organizarea de piete volante, dar si pentru a ajuta cumparatorii sa identifice si sa aleaga mult mai rapid aceste produse, oferind totodata garantia ca sunt autentice facute din materie prima provenita din Romania.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE