septembrie 26, 2022

Export de animale vii

Vesti bune despre un sprijin important pentru crescatorii de animale. Ce decizie s-a luat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In sedinta Guvernului din data de 2 octombrie 2021 a fost aprobata Hotararea Guvernului pentru stabilirea datei pana la care se aplica prevederile  HG nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor.

Prin prezentul act normativ, schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor se prelungeste pana la data de 31 decembrie 2022.

Astfel, se urmareste acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

Ajutoarele sunt furnizate sub forma de servicii subventionate intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin certificat de producator/atestat de producator, dupa caz, precum si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul cresterii animalelor.

Cererile initiale anuale de solicitare a ajutoarelor de stat se depun in perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicita ajutorul de stat.

Suma care va fi alocata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru plata ajutoarelor de stat in anul 2022, se aproba prin Hotarare a Guvernului, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2022.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE