APIA anunta crescatorii de animale. Data limita pentru primirea cererilor de finantare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii de animale mai au la dispozitie doua zile pentru a depune cererile prin care vor fi despagubiti pentru pierderile provocate pe perioada pandemiei de COVID-19, anunta APIA.

  • Schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin;
  • Schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul suin;
  • Schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul avicol.

Valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat este de 453.899 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2022 si este repartizata astfel:

  1. a) 170.250 mii lei pentru sectorul bovine;
  2. b) 167.649 mii lei pentru sectorul suine;
  3. c) 116.000 mii lei pentru sectorul avicol.

Citeste si: USTR: sprijin de 50.000 de euro pentru fermele mici si gospodariile taranesti

Cererile de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative se vor depune in functie de tipul de ajutor de stat solicitat la:

a) Centrele APIA pe raza caruia au sediul social sau isi au domiciliul sau unde au depus cererea unica de plata in anul 2021, in cazul ajutorului de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin;

b) Centrele APIA pe raza carora isi au sediul social sau unde au depus cererea de solicitare pentru masura 14 – Bunastarea animalelor – pachetul a) – Plati in favoarea bunastarii porcinelor, din cadrul PNDR 2014-2020, in anul 2021, in cazul ajutorului de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul suin;

c) Centrele APIA pe raza carora isi au sediul social sau la centrul judetean al APIA unde au depus cererea de solicitare pentru masura 14 – Bunastarea animalelor – pachetul b) – Pasari, din cadrul PNDR 2014-2020, in anul 2021, in cazul ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul avicol;

Cererile de solicitare a ajutorului de stat se pot  transmite si prin posta, cu conditia asumarii prin semnatura de catre beneficiar/reprezentant legal pe fiecare pagina a documentului transmis.

Valoarea totala a ajutorului ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar nu depaseste echivalentul in lei a 290.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 51/2022.

Plata ajutorului de stat se efectueaza pana la data de 30 iunie 2022.

Nu se acorda plati ulterior datei de 30 iunie 2022 daca se constata ca acestea nu au putut fi efectuate dintr-o cauza imputabila beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la APIA.

Informatiile privind beneficiarii, conditiile de eligibilitate, documentele ce insotesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum si Ghidurile solicitantului se regasesc publicate pe site-ul APIA www.apia.org.ro , accesand urmatorul link: Ajutoare pentru sustinerea activitatilor agricole din sectoarele suin / avicol / bovin / ovine – caprine / legume-fructe, cartofi si vitivinicol in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 – APIA .

Legislatie:

OUG nr. 51/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectoarele bovine, suine si avicol in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE