Guvern: s-a stabilit valoarea subventiilor pe suprafata pentru Campania 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In ultima sedinta de Guvern, a fost aprobata valoarea subventiilor pe suprafata pentru anul 2021, al platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda aceasta, al platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, al platii pentru tinerii fermieri si a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine.

Prin acest act normativ se aproba:

Cuantumurile pentru platile directe in sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv:

-schema de plata unica pe suprafata:   95,4751 euro/ha,

-plata redistributiva pentru intervalele:

intre 1 ha si 5 ha, inclusiv: 5,0 euro/ha si,

peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha,

-plata pentru inverzire:   57,8931 euro/ha  si,

-plata pentru tinerii fermieri:   40,4514 euro/ha.

Plafonul de 71.300 mii euro aferent platii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.

Cuantumurile unitare se calculeaza de catre APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, dupa caz. Cuantumul estimat este de 16,55 euro cap ovina/caprina.

Incepand cu data de 18 octombrie 2021 (luni) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans in cadrul schemelor de plati directe din sectorul vegetal si zootehnic intr-un procent de maximum 70%, cu conditia sa nu fie periclitata buna gestiune financiara si indeplinirea cerintei referitoare la un nivel de asigurare suficient.

Sumele necesare pentru aplicarea platilor directe in sectorul vegetal si a schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine ca forme de sprijin financiar aferente Fondului European de Garantare Agricola se asigura din prevederile bugetare aprobate MADR pentru anii 2021 si 2022.

Beneficiarii acestor forme de sprijin sunt peste 800.000 fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE