septembrie 30, 2022

APIA: campania de depunere a cererilor de plata a ajuns la final. Cati fermieri vor beneficia de subventii in acest an?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aduce la cunostinta opiniei publice incheierea Campaniei de depunere fara penalitati a Cererilor unice de plata.

Astfel, in perioada 01 martie  – 17 mai 2021, au fost depuse un numar de 802.956 cereri unice de plata pentru o suprafata de 9.823.979 hectare.

La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 24.008 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 9.041 ha. Avem astfel confirmarea ca de la an la an fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata.

APIA a demonstrat inca o data ca profesionalismul, forta si unitatea echipei sunt cheia succesului, iar fermierii romani conectati la tehnologia actuala reprezinta viitorul unei agriculturi moderne.

Felicitari echipa APIA, felicitari dragi fermieri!

Precizam ca, in conformitate cu prevederile comunitare si nationale in vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plata continua timp de 25 de zile, respectiv pana la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE