padure de vanzare

Ce planuri de impadurire are Ministerul Mediului, in acest an?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru acest an, actiunile de impadurire demarate de Ministerul Mediului vizeaza 7.692 de hectare de teren. Dintre acestea, 4.700 se afla in fondul forestier al statului, iar 2.850 in fond forestier privat, se arata intr-un document emis de Ministerul de resort.

“La data de 21 martie sarbatorim Ziua Internationala a Padurilor. Aceasta a fost proclamata de Organizatia Natiunilor Unite in urma cu zece ani, pentru a atrage atentia asupra importantei padurilor la nivel global.

Tema din acest an este ‘Padurile – productia si consumul sustenabil’ si subliniaza importanta utilizarii sustenabile a lemnului”, se spune in comunicat.

Potrivit sursei citate, in acest an, prin cele doua campanii de impadurire din primavara si toamna, o suprafata de aproape 24.000 de hectare, aflate atat in fond forestier de stat, cat si in fond forestier privat, va beneficia de regenerari.

Citeste si: Seceta, de la moderata la extrema, in majoritatea regiunilor agricole. Iata prognoza completa

De asemenea, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va beneficia de sume consistente pentru impaduriri si prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

“Ziua Internationala a Padurilor este un bun prilej sa constientizam importanta acestei resurse care gazduieste cea mai mare parte din biodiversitatea terestra a lumii.

Padurea este sursa de hrana, adapost, energie si venituri pentru milioane de oameni, contribuind totodata la sanatatea planetei.

Tema din acest an aduce in prim-plan sustenabilitatea, pentru ca utilizarea durabila a padurilor ne va ajuta la trecerea spre o economie bazata pe materiale regenerabile, reutilizabile si reciclabile.

Padurile merita pretuirea si grija noastra! Ambitia noastra, a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, este sa crestem suprafata impadurita, iar in acest scop ne ajuta componenta ‘Paduri si protectia biodiversitatii’ din PNRR, cu un buget de 1,173 miliarde euro.

Investitiile includ cel mai amplu program de impaduriri, prin care vor fi plantate peste 56.700 de hectare de padure, cel putin 90 de pepiniere operationale noi si renovate, precum si cel putin 3.150.000 mp de suprafete noi de paduri urbane, in conformitate cu cerintele legale stabilite in Strategia Nationala Forestiera 2020 – 2030”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Conform comunicatului, actiunile de impadurire din acest an vizeaza 7.692 de hectare, din care peste 4.700 de hectare se afla in fond forestier de stat si peste 2.850 de hectare sunt localizate in fond forestier privat.

Pe langa lucrarile de regenerare a padurilor, naturale si artificiale, care se vor executa in 2022, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va efectua in fondul forestier proprietate publica a statului si lucrari de completare a plantatiilor infiintate in anii anteriori, precum si lucrari de refacere a plantatiilor afectate de diversi factori daunatori (seceta, incendii etc.).

Totodata, “Luna Padurii” se desfasoara anual in perioada 15 martie – 15 aprilie, de peste 60 de ani, si reprezinta o buna ocazie pentru plantarea arborilor, actiuni de regenerare a padurilor si constientizare publica.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE