APIA: pana la ce data se pot depune cererile de plata?

Facebook
Twitter

APIA continua in ritm sustinut Campania de primire a Cererilor Unice de Plata pentru anul 2021.

Pentru ca siguranta in contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importanta pentru institutia noastra, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fara a se prezenta la Centrele judetene/locale APIA si/sau Centrul Municipiului Bucuresti.

Incepand cu data de 1 martie si pana in prezent au fost depuse un numar de 484.871 cereri pentru o suprafata de 3.022.160,35 hectare.

Fermierii completeaza o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

Ca in fiecare an functionarii APIA sunt alaturi de fermieri pe tot parcursul Campaniei si vor acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene si nationale.

Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul APIA.

Campania se va incheia la data de 17 mai 2021, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plata pentru anul 2021.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE