Seful APIA: Peste 150.000 de fermieri vor intra la plata in aceasta saptamana

Facebook
Twitter

Inca 150.000 de fermieri vor reusi in aceasta saptamana sa isi primeasca subventiile. Vestea buna a fost data astazi de catre directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, Florin Faur.

„In urmatoarele 4 zile, circa 150.000 de fermieri vor intra in circuitul de plati. Va pot spune ca tot ceea ce platim, incepand cu 12 mai, sunt plati integrale, mai putin partea de sprijin cuplat. In rest, pe vegetal, tehnic vorbind, avem implementate toate schemele si masurile pentru a face platile integral”, a declarat Florin Faur, directorul APIA, in cadrul unei conferinte.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat la randul sau ca circa 1.700 de fermeri din esantionul de control vor primi in aceasta saptamana subventiile. „Exista 1.700 de fermieri din cei controlati care nu au avut probleme. Saptamana aceasta sigur isi vor primi banii”, a spus Achim Irimescu.

Astfel, cuantumul subventiei pentru schema de plata unica pe suprafata este de 79,7392 euro/ha.

In ceea ce priveste plata redistributiva, pentru fermierii care au intre 1 si 5 ha inclusiv, subventia este de 5 euro/ha. Pentru cei care detin peste 5 si pana la 30 ha inclusiv cuantumul subventiei este de 51,0789 euro/ha.

O alta plata importanta pe care APIA o va face este si cea pentru inverzire, fermierii urmand sa primeasca aici 59,1277 euro/ha.

Pentru tinerii fermieri, cuantumul subventiei este de 19,9348 euro/ha, potrivit legii.

In ceea ce priveste Ajutoarele Nationale Tranzitorii pentru culturile amplasate pe teren arabil, fermierii vor primi o subventie de 19,1942 euro/ha.

Subventiile aferente campaniei din 2015 trebuie sa fie achitate integral fermierilor pana la data de 30 iunie, potrivit regulamentelor europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE