Seceta a provocat pagube de 1,4 milioane de euro. Fermierii cer sprijin de la stat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Canicula si seceta i-au afectat extrem de mult pe fermierii germani si acestia au inregistrat pierderi semnificative. In acest context, agricultorii solicita un ajutor special in valoare de 1,17 miliarde de euro, relateaza Agerpres.

Presedintele Asociatiei Fermierilor din Germania (DBV), Joachim Rukwied, sustine ca seceta a provocat anul acesta culturilor agricole pagube de 1,4 milioane de euro.

Franta si tarile Baltice au fost de asemenea afectate de valurile de caldura, inregistrand un deficit de nutret la animale.

“Va trebui sa achizitionam furaje pentru animale la un pret ridicat”, a declarat Rukwied.

Ministrul Agriculturii: „autoritatile vor putea acorda ajutor pe plan local daca va fi necesar”

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner considera ca este nevoie de o clarificare a situatiei si a precizat ca Guvernul va veni cu decizii concrete dupa publicarea raportului privind recoltele, din luna august.

“Atunci vom avea o privire de ansamblu a situatiei din Germania iar autoritatile vor putea acorda ajutor pe plan local daca va fi necesar”, a declarat ministrul Agriculturii.

Autoritatile locale cer Guvernului sa declare stare de urgenta

Till Backhaus, ministrul Agriculturii din landul Mecklenburg-Vorpommern, a cerut Guvernului sa declare stare de urgenta pentru fermieri si a avertizat ca eventuala decizie din august nu va fi suficient de rapida.

Autoritatile de la Berlin se intalnesc marti cu agentiile agricole pentru a discuta situatia iar Kloeckner va trimite miercuri Executivului raport detaliat privind impactul secetei asupra fermierilor din Germania.

Germania este al doilea mare producator de cereale din UE, dupa Franta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE