ANSVSA

Sacrificările de animale. Ce rezultate au avut zootehniștii în iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna iunie a acestui an, faţă de luna precedentă, numărul bovinelor, porcinelor, ovinelor și caprinelor sacrificate a scăzut, în vreme ce numărul păsărilor sacrificate a avansat.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,5%, respectiv cu 7,0%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 2,9%. În luna iunie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 17,6% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 14,1%, respectiv cu 13,3%.În luna iunie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au o pondere de 88,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,3%, respectiv cu 6,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a scăzut de peste 1,9 ori, iar greutatea în carcasă a acestora de 1,6 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate au o pondere de 7,0% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unităţi numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 45,0%, respectiv cu 48,9 %.

Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu1,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 3,0%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut la numărul de păsări sacrificate cu 1,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 5,2%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE