Crescătorii de oi și capre au sacrificat de 7 ori mai multe animale de Paște

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tradiția pascală impune ca pe masă să fie preparate din carne de miel, fapt care i-a ajutat pe crescătorii de oi și capre să aibă vânzări de câteva ori mai mari în luna aprilie.

În cea de-a patra lună a anului, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 7 ori,  respectiv de 6,2 ori, comparativ cu luna martie, potrivit datelor publicate azi de Institutul Național de Statistică (INS). În total, au fost sacrificate 3.390.000 de capete, cu o greutate medie în carcasă de 8,2 kilograme.

Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 4,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă de 23,7 ori, respectiv de 12,8 ori.

În luna aprilie a acestui an, față de aceeași lună din 2013, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 43,2%, respectiv cu 30,7%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2,8 ori, respectiv de 2,6 ori.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE