În cea de-a patra luă a anului, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 2,9%, respectiv cu 1,1%, față de luna martie.

În luna aprilie 2014, au fost sacrificate 395.000 de capete, cu o greutate medie în carcasă de

80,5 kilograme, potrivit datelor publicate azi de Institutul Național de Statistică (INS). Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 95,9% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 27,6%, respectiv cu 22,9%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,3%, respectiv cu 7,6%, în luna aprilie a acestui an, față de aceeași lună din 2013. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasă cu 7,7%, respectiv cu 2,2%.

Share on Facebook