Constantin: Primele exporturi de bovine și carne de porc în China se vor materializa curând

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul chinez al Agriculturii va vizita la finele acestei săptămâni ferme și unități de procesare, iar dacă va fi mulțumit de rezultatele „inspecției” va da undă verde exporturilor românești de carne de porc și bovine în China.

„După această vizită, în care domnul ministru va avea ocazia să vadă pe teren anumite ferme şi unităţi de procesare, cred că o colaborare între noi va fi mult mai uşoară şi mulţi investitori vor veni, vor clarifica toate aspectele şi vor începe să investească în România. Deblocarea pieţei din China este foarte importantă pentru noi, însă, în egală măsură, am susţinut că avem nevoie de investiţii ca să mărim zona de producţie din România şi pe urmă să ne ocupăm de partea de export. Avem două obiective importante: investiţii şi exporturi”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul conferinţei organizate de ANSVSA la Palatul Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate.

Constantin a subliniat că eforturile medicilor veterinari au ajutat producătorii români în vederea deschiderii de noi piețe, cum este cea chineză.

„În ultimii doi ani, şi mai ales în ultimul an, aţi avut câteva rezultate care au ajutat agricultura şi industria alimentară a României. În primul rând, după şapte ani, aţi reuşit să deblocaţi cea mai importantă piaţă pentru noi, piaţa UE, pentru exportul de carne de porc. (…) Sper ca în anul 2015 să putem vorbi şi de exportul de animale vii. De asemenea, anul trecut, am deblocat pieţe terţe importante pentru România, chiar dacă impactul încă nu s-a văzut. Exporturile pe pieţe terţe au crescut cu 75%, e adevărat că nu din produsele pe care le-aţi deblocat dvs., însă potenţialul pe care îl avem nu este valorificat la maximum”, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a organizat, astăzi, la Palatul Parlamentului, o conferinţă cu tema „ANSVSA -10 ani de excelenţă în domeniul sanitar-veterinar şi al siguranţei alimentelor”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE