Romania participa la expozitia internationala Saptamana verde 2017, de la Berlin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 20 – 29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91- a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche). La aceasta editie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune TOPOLOVENI (Indicatie Geografica Protejata), Salam de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata).

De asemenea, printre produsele romanesti expuse la standul MADR se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad si pastravul afumat in cobza de brad. Din categoria bauturilor, Romania va oferi spre degustare Tuica de Arges precum si vin alb si rosu. Merele de Voinesti vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Conducerea MADR va fi reprezentata in acest an la nivel de secretar general adjunct, iar prezenta in cadrul standului va fi asigurata de experti din cadrul directiilor tehnice ale MADR.

De asemenea, in acest an, Romania va fi reprezentata la expozitia internationala “Saptamana verde 2017”, prin intermediul Camerei de Comert Romano-Germane, de noua producatori, care vor expune miere, produse din carne, produse din lapte, mancare romaneasca (carne de porc la garnita, zacusca etc.), lavanda si produse din lavanda, cat si obiecte de artizanat realizate de mestesugari.

Conform datelor primite de la organizatori, in anul 2016 la Expozitie au participat 65 de state, din care 29 au avut standuri nationale, fiind estimati 380.000 de vizitatorii. Incepand cu anul 2003, MADR a participat cu stand propriu, in fiecare an.

In perioada 19 -21 ianuarie 2017, are loc Forumul ministrilor agriculturii. Tema intalnirii se refera la agricultura si apa, elemente cheie pentru asigurarea necesarului de hrana. Forumul Global pentru Alimentatie si Agricultura si Conferinta Ministrilor Agriculturii au avut loc din 2009 si au pastrat nivelul ridicat al unui format central ce se adreseaza aspectelor globale referitoare la agricultura si securitate alimentara.

Cele doua evenimente reprezinta repere pentru agenda internationala a sectorului agricol, la inceputul fiecarui an. Editia din anul 2017 a Forumului are ca obiectiv o provocare cheie a secolului 21: lipsa de apa. Ca un utilizator de apa important, agricultura din intreaga lume are, pe de o parte, o responsabilitate, in principal in ceea ce priveste gestionarea responsabila a acestei resurse importante. Pe de alta parte, agricultura are un potential enorm, in cooperare cu alte politici, pentru a face fata provocarilor actuale la nivel international.

Discutiile din cadrul Forumului se vor referi la un subiect deosebit de important – “Agricultura si apa – chei pentru hranirea planetei”.
Intalnirea are ca scop furnizarea unui stimul la nivel global pentru dezvoltarea viitoare in domeniul “agricultura si apa”. Se doreste consolidarea rezultatelor editiei precedente a Forumului si agrearea unor masuri privind gestionarea responsabila a resurselor de apa si a resurselor naturale, in special solul si apa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE