Producatorii romani se duc pe banii lor la expozitia Saptamana Verde. De ce nu mai finanteaza MADR prezenta agricultorilor la eveniment

Facebook
Twitter

Opt producatori romani vor participa, pe cont propriu, la expozitia internationala „Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, dupa ce Ministerul Agriculturii a decis sa nu mai sprijine financiar prezenta agricultorilor de la noi la acest targ.

MADR nu mai sponsorizeaza in acest an prezenta producatorilor la „Saptamana Verde” pana cand nu se trage linia pe raportul Curtii de Conturi cu privire la evenimentul de anul trecut, prin care se solicita recuperarea banilor de la functionarii din minister, a anuntat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

StiriAgricole.ro va anunta in urma cu o saptamana ca Romania ar putea risca sa nu participe deloc la celebra expozitie internationala, tocmai din cauza deciziei MADR de a nu mai finanta prezenta producatorilor romani la targ.

„Saptamana verde de la Berlin este cel mai mare targ agricol dedicat producatorilor care lucreaza in regim ecologic. Suntem suparati pentru ca sa nu uitam ca in 2013 Romania a fost declarata tara anului la BIOFACH Nuremberg, un alt targ deosebit de important. Iata ca la o distanta de doar 3 ani Romania aproape ca nu mai este reprezentata deloc. Nici in tarile africane nu se intampla asa. Din punctul meu de vedere, cineva din MADR a luat decizia de a nu mai finanta un pavilion al Romaniei”, a declarat saptamna trecuta, pentru StiriAgricole.ro, Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio Romania.

Producatorii romani care vor participa pe banii lor la targul international provin din Caras-Severin, Cluj, Arges si Maramures. Acestia vor expune in principal produse din carne, vinuri, miere, conserve din fructe si legume si siropuri.

Seful MADR va participa vineri, 15 ianuarie, la deschiderea oficiala a „Saptamanii Verzi” dar si la Forumul Global pentru Alimentatie si Agricultura ce reuneste anual ministri ai Agriculturii din peste 80 de state, iar ulterior va pleca la Bruxelles la reuniunea Consiliului ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana. Aici se va intalni cu comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, si comisarul pentru sanatate si protectia consumatorilor, Vytenis Andriukaitis.

La editia de anul trecut a expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche), Romania a dispus de un spatiu de prezentare al potentialului sectorului agricol romanesc pe o suprafata de 327 metri patrati. Printre produsele expuse au fost branzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palinca, uleiuri, gemuri, zacusca, produse de patiserie, obtinute de operatori din sectorul traditional si ecologic din diverse zone ale tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE