Producatorii romani ar putea rata in acest an „Saptamana verde” de la Berlin. Cioceanu, Bio Romania: Nici in tarile africane nu se intampla asa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Daca anul trecut, producatorii romani au reusit sa semneze contracte importante la „Saptamana verde” (Grune Woche) de la Berlin, anul acesta Romania ar putea sa nu fie prezenta deloc la celebra expozitie internationala. Potrivit lui Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio Romania, motivul pare sa fie decizia Ministerului Agriculturii de a nu mai finanta un astfel de eveniment.

„Saptamana verde de la Berlin este cel mai mare targ agricol dedicat producatorilor care lucreaza in regim ecologic. Suntem suparati pentru ca sa nu uitam ca in 2013 Romania a fost declarata tara anului la BIOFACH Nuremberg, un alt targ deosebit de important. Iata ca la o distanta de doar 3 ani Romania nu mai este reprezentata deloc. Nici in tarile africane nu se intampla asa. Din punctul meu de vedere, cineva din MADR a luat decizia de a nu mai finanta un pavilion al Romaniei”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio Romania.

Intrebat cat de mult i-ar afecta pe producatorii autohtoni absenta Romaniei de la expozitia internationala, Marian Cioceanu afirma ca problema nu se rezuma la vanzari, ci la faptul ca tara noastra nu isi expune produsele in fata intregii lumi.

„Nu putem spune ca intri in faliment daca nu esti prezent la un targ, dar clar nu vinzi mai bine. O asemenea expozitie, de o asemenea amploare, e ca un mall. E important sa ai o vitrina, sa arati ca existi. Altfel, nimeni nu stie de tine”, a mai precizat Marion Cioceanu.

La editia de anul trecut a expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche), Romania a dispus de un spatiu de prezentare al potentialului sectorului agricol romanesc pe o suprafata de 327 metri patrati. Printre produsele expuse au fost branzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palinca, uleiuri, gemuri, zacusca, produse de patiserie, obtinute de operatori din sectorul traditional si ecologic din diverse zone ale tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE