POS DRU: au fost semnate proiecte cu o valoare de peste 162 milioane de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) a semnat contracte de finanţare cu bugete de peste 162 milioane de euro.

Autoritatea se află în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene.

„Au fost semnate proiecte cu un buget de peste 162 milioane de euro, finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Fondurile europene contractate prin aceste proiecte se ridică la 140 milioane de euro, echivalentul a 4% din fondurile de care dispune România prin POS DRU”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Mai precis, au fost semnate primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului „Dezvoltarea Economiei Sociale”, acestea având un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 milioane de euro. De asemenea, au fost semnate şi patru proiecte finanţate în cadrul următoarelor apeluri: „Formare profesională pentru îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, „Iniţiative transnaţionale pentru o piaţă incluzivă a muncii”, respectiv „Şanse egale şi respect”. Aceste patru proiecte au un buget de aproximativ 80 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 74 milioane de euro.

În cazul apelului „Dezvoltarea Economiei Sociale”, este pentru prima dată când se semnează contracte de finanţare înainte de finalizarea evaluării tuturor propunerilor de proiecte depuse.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE