Finanțări nerambursabile de 90% pentru ferma de familie prin PNDR 2014-2020

Facebook
Twitter

Prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, fermele de familie pot lua fonduri europene pentru tractoare, combine sau semințe, procentul de finanțare nerambursabilă fiind de 90%.

„Noul Program Național de Dezvoltare Rurală va aduce beneficii suplimentare fermierilor, ca urmare a creșterii procentului de finanțare nerambursabilă. Până acum, pe Măsura 121, procentul de finanțare nerambursabilă a fost de 70%. Acum crește la 90%”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferința Mediafax Talks about Agriculture.

România a transmis Comisiei Europene varianta oficială a noului Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 pe 1 iulie. La 1 octombrie, Comisia va transmite observațiile cu privire la PNDR. După ce PNDR va fi aprobat, se vor deschide alte sesiuni de finanțare.

„Îi sfătuiesc pe toți să aibă proiectele pregătite”, a mai spus Daniel Constantin.

Un alt beneficiu al noului PNDR îl reprezintă creșterea sumelor alocate pentru irigații. Astfel, bugetul pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații este de 370 de milioane de euro, iar finanțarea va acoperi 100% valoarea proiectului, fie că este vorba de proiecte cu o valoare de 700.000 de euro sau de peste un milion de euro.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE