Cum pot obține producătorii 20% în plus la evaluarea proiectelor cu fonduri europene

Facebook
Twitter

Beneficiarii care se asociază și vor depune proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 vor obține punctaje cu 20% mai mari comparativ cu cei care solicită fonduri individual.

Acest avantaj le-a atras atenția producătorilor. Spre exemplu, fermierii din Suceava au înființat „Cooperativa Agricolă Bucovina”, care a fost deja înregistrată la Registrul Comerţului şi va putea reuni atât persoane juridice cât şi persoane fizice.

„Fermierii grupaţi într-o cooperativă de mari dimensiuni sunt o forţă, când vinzi marfa în cantitate foarte mare altfel poţi negocia şi poţi conta cu adevărat în domeniu.  De asemenea, prin efort comun se pot face investiţii în spaţii mari de depozitate, în laboratoare şi alte mijloace moderne de dezvoltare, iar achiziţiile se pot face de asemenea la preţuri mai bune”, spune Vasile Irinel Costan, directorul Direcţiei Agricole Suceava, citat de suceavanews.ro.

Mai mult decât atât, „Cooperativa Agricolă Bucovina” va dezvolta un parteneriat cu Cooperativa CAVAC Franța. Colaborarea va fi lansată în cadrul „Forumului Agricol – sectorul vegetal”. Evenimentul se va desfășura azi, la sediul Direcției Agricole Suceava. La „Forumul Agricol – sectorul vegetal” vor participa fermieri din județ, precum și din județele limitrofe, respectiv Botoșani și Iași.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE