Peste 100 de milioane de euro pentru proprietarii de păduri și 115 milioane de euro pentru perdele forestiere, prin PNDR 2014-2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Proprietarii de păduri vor primi plăți de silvomediu, prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, valoarea bugetului alocat acestui tip de sprijin fiind de peste 100 de milioane de euro.

„Această formă de subvenție pe care   oferim proprietarilor de păduri care nu pot să facă agricultură este pentru a conserva pădurile. Pe lângă această formă de sprijin, avem și ajutorul pentru crearea perdelelor forestiere și împădurire a terenurilor care nu pot intra în circuitul agricol. Avem o sumă de circa 115 milioane de euro pe care o vom pune la dispoziție”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la emisiunea Viața Satului.

Șeful de la Agricultură îi încurajează pe producători să acceseze fondurile pentru crearea de perdele forestiere, deoarece acestea sunt foarte eficiente în protejarea culturilor, mai ales în perioade de secetă.

În cadrul Măsurii 15 Servicii de silvo-mediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, se acordă sprijin pentru deținătorii de păduri din fondul forestier național (FFN) care încheie angajamente de silvo-mediu, care vor contribui la conservarea diversității biologice și protecția solului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE